Richard Snel

anno 1967

 
 

Maar al snel ontwikkelde ik me als jonge entrepreneur zich door te handelen en mezelf te verhuren als verkoper bij verschillende standwerkers en stille kramers. Na mijn schooltijd (leer maar een vak, jongen) aan de slag als gereedschapmaker.

Al snel bleek dit niet het pad wat ik voor ogen had, verkopen zat me in het bloed. Via junior vertegenwoordiger, account manager en sales manager altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en business. Grote successen behaalde ik al vroeg in mijn loopbaan door verwaarloosde rayons weer winstgevend te maken, afgegleden A-merken weer op de kaart te zetten en producten en productgroepen te laten groeien als nooit tevoren.


Het verander management kwam met de verhuizing naar het zuiden, een overgenomen familiebedrijf kon zich maar moeilijk aan passen aan een holding structuur. Dit bedrijf werd onder mijn leiding klaargemaakt om uiteindelijk met 2 andere ondernemingen de krachten te bundelen in een nieuw bedrijf.


Vanuit de functie als verkoper evolueerde ik me in Business Developer en richte me meer en meer op processen, mogelijkheden en mensen. Een op-sterven-na-dode productgroep wordt nieuw leven in geblazen en het revitalisatie programma wordt gebruikt als basis voor een International Marketing Concept. Vandaag gebruik ik dit concept nog steeds om nieuwe business te genereren. Het 8 Stappen programma: Building Diamonds.


Een glas fabrikant uit het zuiden des land verdubbelde op een gegeven moment haar productie capaciteit, state of the art machines zouden in 2009 beginnen met het produceren van tientallen miljoenen vierkante meters vlakglas per jaar.

Echter kwam de crisis keihard binnen in 2008, de bouw kromp ineen met 30% per jaar, het volume was niet meer daar.

Precies op tijd wist ik met mijn team het tij te keren door geen glas, maar goed glas te verkopen. Een onbetwiste invulling van een USP (Un Solved Problem) van de klant. Hierdoor verdrievoudigde de afzet in een ineenstortende markt.

Het werd steeds duidelijker, de entrepreneur wordt Herbouwer (Rebuilder). Daar waar de nood het hoogst is, zoeken naar wat er nog wel is in plaats van wat er had moeten zijn.


Als Business Rebuilder help ik nu bedrijven waar het slecht gaat om terug winst en werk gevend te worden. Want het een kan niet zonder het ander. Veranderen met de mens centraal, vinden van mogelijkheden en oplossen van problemen door net even anders te denken dan iedereen. Door coaching en motivering de mens bewust te laten worden dat het anders kan en moet.


Mijn naam is Richard Snel, coach, motivator, business rebuilder, een veelzijdige duizendpoot wie uw bedrijf weer op het goede spoor kan zetten. Aangenaam kennis te maken.

 
Ontwikkeling begint bij:
De erkenning dat je hulp nodig hebt
Richard SnelBlik.html

Over Richard

Info
naam Richard Snel
woonplaats Helmond
beroep Business Rebuilder, Coach, Motivator.
onderwerpen Herbouwen van bedrijven, motivatietraining en bewustwordingBlik.html
Geboren in Groningen, getogen in Twente, woont in het zuiden. Ik heb gewerkt door heel Nederland en Europa, ik voel me echt een wereldburger. Begrijp als geen ander de verschillen in cultuur. Een ding is overlappend, de mensen willen gehoord en begrepen worden. Daar gaat het al fout, de meeste mensen luisteren om te reageren, niet om te begrijpen.

Maar wie is nu toch Richard Snel;
Heel vroeg ben ik mijn carriere begonnen op de markt bij mijn ouders.Blik.html
Blik.html

Herbouwen op het bestaande fundament